In Het Laatste Nieuws spreekt Björn Leukemans. De renner van Vacansoleil neemt geen blad voor de mond: over zijn ploeg, over de Lotto-ploeg en Philippe Gilbert, over Riccardo Ricco en over Nick Nuyens.

Voor Leukemans zijn contract verlengde bij Vacansoleil was hij in beeld bij andere ploegen. "Tom Boonen stuurde me na Parijs-Roubaix een sms en ook Pozzato wilde mij bij Katjoesja."

Voor Leukemans zijn contract verlengde bij Vacansoleil was hij in beeld bij andere ploegen. "Tom Boonen stuurde me na Parijs-Roubaix een sms en ook Pozzato wilde mij bij Katjoesja."

Leukemans is zeer sceptisch over de komst van Riccardo Ricco. "Ik ken hem van haar noch pluim. Ik heb er nog niet één keer mee gesproken. Maar ik ben bang dat we door hem naast enkele topkoersen grijpen."

Ricco heeft niet één UCI-punt. Dan vraag ik me toch af waarom de ploeg geen renner pakte met veel punten."

"Als we in de top 17 van het ploegenklassement eindigen mogen we overal starten."

"Ik moet uitkijken wat ik zeg want voor vele mensen ben ik misschien niet de geschikte persoon om te oordelen. Maar ik stel vast niemand hem moet in het peloton."

Er was ook even sprake dat Nick Nuyens ploegmaat van Leukemans ging worden maar dat hoeft voor hem niet meer.

"Tijdens dat BK zijn dingen gebeurd die me teleurstelden", verklaart hij.

Nuyens speelde het tactisch en koerste berekend, terwijl Leukemans altijd voluit wil gaan. "Er is iets gebroken. We hebben geen contact meer en trainen niet meer met elkaar", vertelt Leukemans.

"Als je met Nuyens in een ontsnapping zit, moet je altijd nadenken. Dat is vervelend. Na een tijdje keert die houding zich tegen jou en creëer je een reputatie in het peloton. Daarom dat het wel klikt met Gilbert. Als je met hem weg bent dan weet je: we blijven voorop en de beste wint."

Tot slot is Leukemans ook niet tevreden over de eigen ploeg. "Ik sta er té vaak alleen voor. Hier gebeuren dingen waarvoor je in andere ploegen mag inpakken."

sporza.beMisschien ook interessant: