De Belgische ondscoach Carlo Bomans heeft nog iets om over na te denken, voor hij maandag zijn WK-selectie bekendmaakt. Vanuit Canada liet Philippe Gilbert immers weten dat hij op 25 september in Kopenhagen niet de enige kopman wil zijn.

Bomans reageert verrast in Het Laatste Nieuws. "Tegen mij zelf heeft hij dat nog niet gezegd. En ik weet ook niet precies wat hij daarmee bedoelt."

"Ik hoorde hem het laatst na de GP Plouay. Toen zei hij me niet dat hij het niet ziet zitten. Misschien is het de jetlag, of misschien is het seizoen voor hem te lang geweest en begint de vermoeidheid door te wegen. Maar dat hoor ik dan graag van hem zelf."

Bomans rekent in Kopenhagen duidelijk wel op Gilbert, al lijkt het parcours te makkelijk en meer iets voor een krachtige sprinter. "Ik weet dat Gilbert nooit heeft beweerd dat het parcours iets voor hem was."

"Maar hij heeft dit seizoen al genoeg bewezen dat hij op elk parcours zijn weg vindt. Hij kan zelfs kermiskoersen winnen." De twee gaan elkaar de komende dagen nog bellen.

Ook Bomans' tweede WK-kopman, Tom Boonen, is een vraagteken. Maandag weet die meer over zijn handbreuk, waarmee hij uit de Vuelta verdween. De bondscoach sluit een WK-deelname nog niet helemaal uit.

"Boonen moet zo snel mogelijk weer op de fiets. Hij bouwde een goede basis op in de Vuelta. De conditie is niet zo snel weg. Maar als hij niet snel fietst, moeten we zijn selectie vergeten."

sporza.beMisschien ook interessant: