Philippe Gilbert is niet opgezet met de manier waarop het nieuws over de fusie tussen Omega Pharma en Quick-Step de wereld is ingestuurd. En de Belgische kampioen blijft op de vlakte over zijn toekomst.

"Ik heb het nieuws via de pers moeten horen. Ik vind het heel jammer dat ik op het internet moet ontdekken dat Omega Pharma in zee gaat met Quick-Step", zegt Gilbert aan Le Soir. "Dit is niet de eerste keer dat ik nieuws dat invloed heeft op mijn toekomst via de pers verneem."

"Na mijn resultaten voor het team en mijn impact voor de sponsors zou het van respect getuigen als ze me persoonlijk op de hoogte hadden gebracht."

Philippe Gilbert benadrukt bij Le Soir nog eens dat hij nog zijn toekomstige ploeg nog niet kan bekendmaken.

"Op dit moment heb ik van Lotto, Quick-Step, Astana en BMC een voorstel gekregen dat sportief en financieel interessant is", zegt de Belgische kampioen. "De Tour de France heeft mij bevestigd in mijn keuze en ikzelf ben de enige die zal beslissen over mijn team voor 2012."

"Ik vind het jammer dat ik de pers en mijn supporters nog niet kan vertellen voor welk team ik gekozen heb. Het laatste contact met Omega Pharma is trouwens via mijn advocaat verlopen. Ik zal me tot het eind van 2011 blijven inzetten voor mijn team en mijn ploegmaats."

sporza.beMisschien ook interessant: