Sporza-journalist Stijn Vlaeminck zat vandaag met Omega Pharma-Lotto-ploegleiders Herman Frison, Marc Sergeant en Marc Wauters aan de ontbijttafel. En die zien Philippe Gilbert de rit naar Gap wel winnen.

"We gaan proberen te winnen", zegt Frison. "Het parcours is Philippe op het lijf geschreven. Hopelijk kunnen we met hem iets doen. Of met Jürgen Roelandts."

Er wordt wel slecht weer voorspeld. "Dat zal zeker een rol spelen", zegt Sergeant. "Maar voor Philippe is die regen veeleer een voordeel. Hij heeft dat graag."

Na de enige beklimming van de dag, de Col de Manse (van tweede categorie), is het nog 11 kilometer dalen tot in Gap. Weer iets dat in het voordeel van Gilbert speelt.

"Bergaf heeft hij in deze Tour al laten zien wat hij kan", zegt Sergeant. "Als hij erover geraakt, zal de afdaling voor hem geen probleem worden. Hij kan eventueel zelfs nog tijd goedmaken."

Wauters (op de foto met Gilbert) sluit zich bij die mening aan. "Het is onze taak om Philippe zo dicht mogelijk bij de col af te zetten. En als er een groep weg is, kan hij dan nog eventueel de sprong maken en meedoen voor de overwinning", zegt de ploegleider.

sporza.beMisschien ook interessant: