Philippe Gilbert beseft dat het geen sinecure zal worden om de groene trui te heroveren. De Belgische kampioen staat sinds gisteren wel mooi in de top tien, maar heeft geen uitgesproken klassementsambities. "Ik bekijk het dag per dag."

"De groene trui wordt moeilijk. Zondag kunnen de echte sprinters weer heel wat punten verdienen. Vandaag heb ik enkel kans bij de tussensprint, want aan de finish zal ik wel niet bij de beste 15 zijn", zegt Gilbert.

Gilbert staat in het algemene klassement negende op 4'35" van Voeckler en is daarmee de beste Belg. Wil de Belgische kampioen nu voor het klassement gaan?

"Dat weet ik niet. De Alpen zijn nog lastiger. Maar ik herhaal het: ik bekijk het van dag tot dag."

Gilbert is niet van plan om na de Tour op zijn lauweren te rusten. "Ik wil ook nog na de Tour goed zijn. Naast de Classica San Sebastian is ook het WK nog een doel. Bovendien heb ik van de World Tour een doel gemaakt. Doe ik dat nu niet, lukt het misschien nooit."

Omega Pharma-Lotto wil vandaag zowel meestrijden voor het groen als de bolletjestrui. Jelle Vandert staat derde in het bergklassement op 11 punten van leider Jérémy Roy. Ploegmanager Marc Sergeant wil dat Vanendert zich spaart tot de slotklim naar Plateau de Beille.

"Er zijn vandaag veel punten te verdienen voor de bergtrui, maar de meeste op het einde. Die raad heb ik Vanendert meegegeven. Maar de benen moeten goed zijn."

sporza.beMisschien ook interessant: